LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
28 Nëntori – Ditë e shënuar për shqiptarët

28 Nëntori – Ditë e shënuar për shqiptarët

Kjo datë për shqiptarët është një datë e rëndësishme, pasi shënon ngjarje të veçanta në periudha të ndryshme historike. 28 Nëntori i vitit 1443, Skënderbeu ngriti flamurin me shqiponjën dykrenare, në Kalanë e Shkodrës. Po në të njëjtën datë, më
Olimpia, nëna ilire e Aleksandrit të Madh

Olimpia, nëna ilire e Aleksandrit të Madh

Olimpia, gruaja e Filipit II, mbreti i Maqedonisë dhe nëna e Aleksandrit të Madh, ishte gruaja e parë që mori pjesë në ngjarjet politike të Gadishullit Grek. Olimpia ishte vrastare, hakmarrëse dhe e guximshme, por historia nuk e ka trajtuar
Ilirët dhe Iliria te autorët antik – Homeri

Ilirët dhe Iliria te autorët antik – Homeri

Homeri Iliada Odiseja Me emrin e Homerit, poetit epik legjendar të Greqisë, për qenien dhe veprimtarinë letrare të të cilit kritika moderne ka mendime të ndryshme, janë lidhur dy poemat e mrekullueshme të letërsisë greke që shkëlqejnë dhe në letërsinë