LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
Ilirët dhe Iliria te autorët antik – Homeri

Ilirët dhe Iliria te autorët antik – Homeri

Homeri Iliada Odiseja Me emrin e Homerit, poetit epik legjendar të Greqisë, për qenien dhe veprimtarinë letrare të të cilit kritika moderne ka mendime të ndryshme, janë lidhur dy poemat e mrekullueshme të letërsisë greke që shkëlqejnë dhe në letërsinë
Zbulohet harta e vitit 1455: Ballkani quhej Skandërbeg

Zbulohet harta e vitit 1455: Ballkani quhej Skandërbeg

Një rast tjetër i ngjashëm kur territoret përcaktohen me emrin e një njeriu mund të jetë vetëm në rastin e Amerikës. Por ndodh edhe me heroin tone kombëtar Gjergj Kastriot Skënderbeu, në këtë hartë të vitit 1455, kushtuar Papës Nikolla