LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
Turqia kërkon ndryshimin e emrit anglisht të shtetit

Turqia kërkon ndryshimin e emrit anglisht të shtetit

Turqia ka kërkuar zyrtarisht që Kombet e Bashkuara dhe organizatat e tjera ndërkombëtare që ntë ndryshohet emri i vendit nga Turkey (në anglisht) në Türkiye. Kështu deklaroi Ministri i Jashtëm, Mevlüt Çavuşoğlu. Emri Türkiye “përfaqëson dhe shpreh kulturën, qytetërimin dhe