LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
UNESCO Bageta franceze në trashëgiminë kulturore jomateriale

UNESCO Bageta franceze në trashëgiminë kulturore jomateriale

UNESCO ka përfshirë bagetën franceze (baguette) në listën e trashëgimisë jomateriale të njerëzimit. Simboli i furrës franceze është vlerësuar nga organizata për aftësitë artizanale dhe kulturën e baguette-s në listën e trashëgimisë jomateriale të njerëzimit. Vendimi për bukën franceze daton
22 nëntori, dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe

22 nëntori, dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe

Me 22 nëntor 1908 i përfundoi punimet Kongresi i Manastirit, duke miratuar alfabetin latin të gjuhës shqipe, të propozuar nga Shoqëria “Bashkimi”. Ky Kongres, përbën njëra nga ngjarjet më madhore të historisë së kulturës shqiptare. Nga data 14 deri mё 22