LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Dy vendet më të vizituara në BE gjatë pandemisë

Dy vendet më të vizituara në BE gjatë pandemisë

Vendet më të vizituara në Evropë gjatë gjithë pandemisë COVID-19, e cila zgjat mbi dy vjet, kanë qenë Greqia dhe Spanja, zbulon një raport i publikuar nga Këshilli Evropian i Turizmit (ETC).

Sipas këtij raporti, këto dy vende ishin gjithashtu më të vlerësuarat, me pikët e përgjithshme që kanë arritur 4.0 nga 5.

Shumica e vizitorëve në Greqi gjatë gjithë pandemisë ishin nga Gjermania, të ndjekur nga britanikët dhe francezët, në mënyrë të barabartë, ndërsa këta të fundit përbënin tre të katërtat ose rreth 75 për qind të të gjithë vizitorëve në Spanjë. Pjesa e mbetur e vizitorëve ishin amerikanë, siç tregojnë të dhënat.

Megjithatë, udhëtarët u përballën me disa vështirësi gjatë kësaj kohe në lidhje me udhëtimet e tyre, ku shumë prej tyre duhej të anuloheshin për shkak të kufizimeve që lidhen me pandeminë COVID-19.

“Kur filloi bllokimi i parë në shtator 2020, kisha bileta për të udhëtuar në Spanjë, Málaga, për të takuar një mik. Fluturimi im u anulua. Unë u përpoqa t’i ndërroj biletat në fillim të qershorit të po atij viti, por ato u anuluan përsëri. Kështu, i ndërrova biletat për të shkuar në Greqi në korrik, e cila gjithashtu u anulua. Arrita t’i ndërroja biletat deri në fund të korrikut, gjë që funksionoi dhe arrita të shkoj atje,” tha një udhëtar britanik.

Vendet e tjera që do të ndiqnin në listë ishin Austria, Belgjika, Franca, Gjermania, Holanda dhe Polonia, por secila shënoi 2.0 pikë nga gjithsej pesë.

/AA

Prev Post

Azerbajxhani, stacioni i radhës në Formula 1

Next Post

Kjo mënyrë e konsumimit të rrushit të thatë ju ndihmon për shëndetin e zemrës

post-bars

Leave a Comment