LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Vazhdon bashkëpunimi mes Ministrive të Kulturës në Kosovë dhe Shqipëri

Vazhdon bashkëpunimi mes Ministrive të Kulturës në Kosovë dhe Shqipëri

Si pjesë e bashkëpunimit mes Ministrive të Kulturës në Kosovë dhe Shqipëri, nga data 27 Janar në Galerinë e Ministrinë së Kulturës në Prishtinë hapet ekspozita “After Party” ku punën e tyre e prezentojnë artistët Enkelejd Zonja dhe Vigan Nimani, ndërsa kurator është Zef Paci.

Në këtë ekspozitë, që është përzgjedhë të shpaloset interesi në marrëdhënie me momentin historik të së kaluarës, dy artistët sjellin temat e kohës, kujtesës e perceptimit.

Kjo vënie bashkë e aspekteve dhe qëndrimeve të dy artistëve shqiptarë të rritur ndërmjet dy kulturash të Ballkanit kundrejt realiteteve social-historike të së kaluarës bëhet jo vetëm për të thënë in medio stat virtus.

Të dy ndajnë me njëri-tjetrin por edhe me ne, qëndrimet mbi qënien njerëzore, arkitekturën, ideimin dhe gjurmën e saj, pra, maketin dhe qytetin e njimendtë, monumentin.

“After party” do të qëndrojë e hapur deri më 27 Prill 2022. /KultPlus.com

May be an image of text
Prev Post

Fotografi dokumenton takimin e rallë më ujkun e zi të Minnesota-s

Next Post

Roboti i stilit ‘Iron Man’ është projektuar për të ndihmuar gjatë fatkeqësive natyrore

post-bars

Leave a Comment