LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 A e dini pse kamionët ndonjëherë kanë rrota të ngritura?

A e dini pse kamionët ndonjëherë kanë rrota të ngritura?

Në rrugë mund të shihni shpesh kamionë me rrota të ngritura.

Kjo është e vërtetë për kamionët e mëdhenj me shumë boshte.

Kamionët me shumë boshte mund të transportojnë më shumë ngarkesë, por kur vozitni pa ngarkesë, boshtet shtesë nuk kanë kuptim.

Për më tepër, më shumë rrota “në kontakt me tokën” do të thotë gjithashtu konsum më i lartë i karburantit dhe gomat konsumohen në mënyrë të panevojshme.

Prandaj, kamionët kanë një sistem ngritës të rrotave, kështu që vetëm boshti i lëvizjes mbetet në kontakt me tokën.

Për shembull, Scania deklaron në materialet e saj zyrtare se sistemi i saj i ngritjes së boshtit kursen deri në 6% në konsumin e karburantit, si dhe zvogëlon konsumin e gomave./Rrugapress

Prev Post

Portrete dedikuar Ali Pashë Tepelenës në arkivin e Bibliotekës Kombëtare franceze (FOTO)

Next Post

Kryeqyteti i Indisë përjetoi janarin më të lagësht që nga viti 1901

post-bars

Leave a Comment