LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Portrete dedikuar Ali Pashë Tepelenës në arkivin e Bibliotekës Kombëtare franceze (FOTO)

Portrete dedikuar Ali Pashë Tepelenës në arkivin e Bibliotekës Kombëtare franceze (FOTO)

Nga Aurenc Bebja

Portretet në vijim janë realizuar gjatë shekullit të XIX-të. Ato i dedikohen Ali Pashë Tepelenës (1744 – 1822), ose siç njihej ndryshe në shoqëritë perëndimore, Ali Pashë Janina.

Disa prej veprave mbajnë emrin e personaliteteve të njohura të artit francez si për shembull Horace Vernet (1789 – 1863), Louis Dupré (1789 – 1837) dhe Jules Boilly (1796 – 1874).

Elementët që bien në sy në pamje të parë janë paraqitja jo gjithmonë e njëjtë e pashait të Janinës, armët (ku figuron koka e shqiponjës) dhe faksimilja e firmës së tij (diçka e rrallë). /KultPlus.com

Prev Post

Pse macja nuhat fytyrën tuaj?

Next Post

A e dini pse kamionët ndonjëherë kanë rrota të ngritura?

post-bars

Leave a Comment