LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Dalin shifrat e censusit serb për Luginën e Preshevës

Dalin shifrat e censusit serb për Luginën e Preshevës

Ka përfunduar procesi i regjistrimit të shqiptarëve, në kuadër të censusit të popullsisë serb në Luginën e Preshevës.

Sipas të dhënave përfundimtare (paraprake) të procesit të regjistrimit të popullsisë në Luginën e Preshevës rezultojnë 59 mijë shqiptarë.

Në Bujanoc, 45 mijë e 500 banorë, ndërsa në Medvegjë, 8 mijë e 500 banorë, të kombësisë shqiptare.

Duke pasur parasysh përbërjen demografike sidomos në Preshevë, numri i shqiptarëve në Serbi i afrohet shifrës 110 mijë.

Shifra përfundimtare do të publikohet pas një nëntorit, datë kur përfundon përfundimi i plotë i të dhënave dhe publikimit zyrtar të rezultateve.

Sipas të dhënave të raportuara në vitin 2011 nga pala serbe për Luginën e Preshevës, banonin rreth 5 mijë shqiptarë, shifër krejtësisht e papërfillshme me ato të vitit 2022 që është dhjetra herë më e lartë.

 

 

Prev Post

Halloween/ Në Çikago të paktën 13 të plagosur, ndër ta 3 fëmijë

Next Post

Nafplio kryeqyteti i Republikës së Parë Helene me shumicë të hershme arbërore

post-bars

Leave a Comment