LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Kosova do ta bëjë të detyrueshëm shërbimin ushtarak

Kosova do ta bëjë të detyrueshëm shërbimin ushtarak

Deputetja e VV-së, Shqipe Mehmeti-Selimi ka njoftuar se shumë shpejt do të vijë në Kuvendin e Kosovës një dokument, për shërbimin e detyrueshëm ushtarak.

Ajo theksoi se Ministria e Mbrojtjes e ka themeluar një grup pune që po merret për hartimin e një projektligji, derisa shtoi se janë duke shikuar bashkëpunimin me Zvicrën, në lidhje më këtë.

“Strategjia e sigurisë është shumë e qartë, dhe specifikon mirë rreziqet nga i vinë Kosovës dhe si do të duhet të veprojnë institucionet e saj. Ministria e Mbrojtjes, veçse e ka themeluar një grup punues, që po merret me hartimin e një projekgliji dhe kanë bërë vizitë në shtetin e Zvicrës, dhe janë duke shikuar mënyrën e bashkëpunimin me shtetin Zvicrës, si të implementohet në Kosovë për shërbimin ushtarak të detyrueshëm në Kosovë, po shikohen mundësi më të mira, nuk ka kontakte veç me Zvicrën por edhe me shtetet tjera”, u shpreh Mehmeti-Selimi. / KultPlus.com

Prev Post

Rreth 5.3 miliardë celularë do të hidhen në plehra pa u ricikluar në 2022

Next Post

Erdoğan i pranishëm në koncertin e këngëtarit Yusuf Islam, pranon një kitarë si dhuratë

post-bars

Leave a Comment