LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Pedagogët nisin protestën kombëtare, thirrja nga Sindikata: Plotësoni kërkesat!

Pedagogët nisin protestën kombëtare, thirrja nga Sindikata: Plotësoni kërkesat!

Ashtu siç u paralajmërua, pedagogët e universiteteve publike në vend kanë nisur protestën e tyre të parë kombëtare. Ky tubim u thirr dje nga Sindikata e pedagogëve.

Kjo e fundit bëri thirrje që protestës t’i bashkohen pedagogë dhe studentë nga i gjithë vendi, ku do të kërkojnë plotësimin e kërkesave të tyre, që i janë paraqitur përmes një kërkese më 30 gusht, kryeministrit dhe ministres së Arsimit.

Sipas Sindikatës, protesta do të nisë në orën 11:00, në formën e bojkotit total, përpara Godinës se Korpusit Qendror të Universitetit Politeknik, ku do te marrin pjese te gjitha universitetet publike te vendit.

DEKLARATA

Te dashur kolege te IAL-ve publike
Sindikata e Punonjësve te Universiteteve të Shqipërisë (SPUSH) deklaron vijimin e protestave, në mbështetje te Peticionit te datës 30 Gusht 2022, drejtuar Kryeministrit, Ministres se Arsimit dhe Sporteve dhe rektoreve te IAL-ve publike.
Te dashur kolege, vetëm vijimi dhe qëndresa jone e përbashkët do te mundësojnë vlerësimin dhe kthimin e dinjitetit akademik to stafeve dhe universiteteve tona.
Nëser, me date 20 Tetor 2022, ora 11:00 do te zhvillohet protesta kombëtare, në formën e bojkotit total, përpara Godinës se Korpusit Qendror to Universitetit Politeknik, ku do te marrin pjese te gjitha universitetet publike te vendit. Ftojmë edhe studentet qe te japin mbështetje me prezencen e tyre. Le te jemi nesër te gjithe bashke ne kete hapesire akademike.

Vetem qëndresa dhe uniteti yne i perbashket, i shoqeruar me argumentet e pakundershtueshme te Peticionit tone, do te bejne te mundur arritjen e qellimit qe i kemi vend vetes. Kjo kauze nuk eshte vetem ne funksion to stafit akademik, stafit ndihmes-akademik, administrativ dhe studenteve te IAL-ve publike, por synon zgjimin dhe ndergjegjesirnin e gjithe shoqerise shqiptare per shqetesime te tills ekzistenciale.

Misioni yne akademik vazhdon!

/ballkanweb

Prev Post

Përkujtohet në 19 vjetorin e vdekjes presidenti i parë i BeH-së, Alija Izetbegoviç

Next Post

Punime në autostradën Tiranë-Durrës për 25 ditë, si do të devijohet trafiku

post-bars

Leave a Comment