LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Danimarka përgatit revolucionin energjetik për Evropën

Danimarka përgatit revolucionin energjetik për Evropën

Pas fillimit të luftës në Ukrainë, Evropa shpejt u përqendrua në një qëllim: përballë kërcënimit nga Rusia, ajo duhej të reduktonte varësinë e saj nga gazi i këtij vendi.
Disa shtete të Bashkimit Evropian, si Estonia, Letonia apo Finlanda kanë një varësi pothuajse 100%, ndërsa në të tjera si Gjermania kjo varësi është rreth 50%. Për këtë arsye dhe sidomos pas sanksioneve ndaj Rusisë, duhen alternativa.

Danimarka, edhe para konfliktit, po punonte për ndërtimin e të ashtuquajturve “ishuj energjetikë”, me të cilët do të ngrohej në dimrat e gjatë dhe të ftohtë nordikë. Një projekt mbi të cilin kishte punuar prej dy vitesh dhe që javën e kaluar i dha një hov kur qeveria njoftoi se synon të përshpejtojë zhvillimin e tij.
Ekonomisti që parashikoi krizën e vitit 2008, tregon se çfarë do të ndodhë nëse pritet gazi rus.

/lajmifundit

Prev Post

Ndërron jetë presidenti i Emirateve të Bashkuara Arabe, vendi shpall 40 ditë zie zyrtare

Next Post

Saranda në Prishtine: Pa pushuesit nga Kosova, turizmi në Shqipëri në ngërç të pakthyeshëm

post-bars

Leave a Comment