LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Ja efektet fantastike në trupin tuaj nëse filloni të pini kafe pa kafeinë

Ja efektet fantastike në trupin tuaj nëse filloni të pini kafe pa kafeinë

Kafeja pa kafeinë ndryshon nga kafeja e zakonshme vetëm në sasinë e kafeinës që përmban dhe në asnjë lëndë tjetër ushqyese. Kështu, vlera ushqyese është pothuajse e njëjtë me atë normalen. Kjo do të thotë se ruan të gjitha aromat dhe shijen e saj.

Kafeina hiqet përmes një procesi të quajtur dekafeinim dhe mund të ndodhë në mënyra të ndryshme. Mënyra natyrale  është ajo gjatë së cilës kokrrat e kafesë jeshile treten në ujë, para se të piqen. Kështu, rreth 97% e kafeinës hiqet, dhe si rezultat, filxhani i fundit pa kafeinë përmban deri në 7 mg kafeinë!

Cilin të preferoni?

Kafe pa kafeinë – Kokrrat në kafenë e pa kafeinë lahen në solucione speciale për të hequr 97% të përmbajtjes së tyre të kafeinës, përpara se të fillojë pjekja. Përveç kafeinës, vlera ushqyese e kafesë pa kafeinë është pothuajse identike me atë të kokrrave të zakonshme të kafesë.

Kafja pa kafeinë përmban sasi të ngjashme të antioksidantëve si kafeja e zakonshme. Këto përfshijnë kryesisht acidin klorogjenik dhe polifenole të tjera.

Pakafeina mund të zvogëlojë rrezikun e diabetit të tipit 2. Gjithashtu mund të zvogëlojë rrezikun e vdekjes së parakohshme.

Kafeja pa kafeinë shkakton dukshëm më pak refluks acidi sesa kafeja e zakonshme. Pirja e më shumë se dy filxhanëve në ditë mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit të zorrës së trashë.

Të tjera përfitimi të saj janë:

Përmirësimi i humorit, koha e reagimit, memoria dhe funksioni mendor

Rritja e ritmit të metabolizmit dhe djegia e yndyrës

Performanca e përmirësuar atletike

Ulja e rrezikut të depresionit të lehtë

Rrezik shumë më i ulët i cirrozës së mëlçisë, ose dëmtimit të mëlçisë në fazën përfundimtare.

/bw

Prev Post

Nga 1 maji, qarkullimi i mjeteve drejt aeroportit me një sens lëvizje

Next Post

Eurostat: Shqiptarëve dhe maqedonasve iu shkurtua më shumë jeta në Europë nga pandemia e Covid-19

post-bars

Leave a Comment