LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Nënshkruhet marrëveshja për njohje të patentave mes Kosovës dhe Gjermanisë

Nënshkruhet marrëveshja për njohje të patentave mes Kosovës dhe Gjermanisë

Ministri i Punëve të Brendshme të Kosovës, Xhelal Sveçla, ka bërë të ditur se është nënshkruar zyrtarisht marrëveshja mes Kosovës dhe Gjermanisë për njohje reciproke të patentë shoferëve.

Ai ka thënë se kjo është ndër proceset më të rëndësishme për emigrantët.

“Sot kam nënshkruar zyrtarisht marrëveshjen për njohjen reciproke të patent shoferëve me Republikën Federale të Gjermanisë.

Me kënaqësi e kam pranuar ftesën nga Z. Oliver Luksic, Sekretar Shtetëror në Ministrinë e Transportit dhe Infrastrukturës Digjitale, duke pasur parasysh që ky është një nga proceset më të rëndësishme por edhe lehtësuese për mërgatën tonë.

Mërgata jonë ka dhënë shumë për vendin tonë por edhe në shtetet ku ata jetojnë. Lehtësimi i jetës dhe veprimtarisë së mërgatës sonë është para se gjithash obligim i yni, i cili duhet arritur bashkë me aleatët tanë, në të gjitha vendet ku ata veprojnë”, ka shkruar ai.

Tutje ai ka thënë se ambasada e Kosovës në Berlin dhe gjashtë misionet konsullore do të jenë të angazhuara në asistimin e qytetarëve për procedurat që duhet të ndiqen.

“E falënderova z. Luksic për gatishmërinë për të arritur këtë marrëveshje, por edhe për vullnetin për të eliminuar sfidat eventuale që mund të dalin gjatë zbatimit të saj.

Ambasada jonë në Berlin dhe gjashtë misionet tona konsullore në Gjermani, janë të angazhuara maksimalisht në asistimin e qytetarëve për procedurat që duhet të ndiqen për të konvertuar patent shoferët e Republikës së Kosovës. Vozitje të mbarë e të sigurtë!”, përfundoi ai. 

/lajmifundit

Prev Post

Pas alarmit në Evropë, Kosova largon nga tregu disa produkte të “Kinder”

Next Post

Ronaldo zgjedh skuadrën e re

post-bars

Leave a Comment