LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Shtetësi shqiptare të huajve me kontribut në arsim, shkencë e sport

Shtetësi shqiptare të huajve me kontribut në arsim, shkencë e sport

Shtetasit e huaj me kontribute të spikatura në fushën e arsimit, të shkencës dhe sportit do të marrin shtetësinë shqiptare.

Vendimi u bë i ditur nga ministri i Brendshëm Bledi Çuçi pas mbledhjes së qeverisë.

“Është një vendim që vjen si plotësim i një neni në ligjin e ri për shtetësinë që kemi miratuar që e hap këtë të drejtë dhe përcakton të gjitha procedurat, kriteret dhe afatet e të gjitha institucione të përfshira në këtë proces për dhënien sa më shpejt të shtetësisë për këta persona”, tha Çuçi.

Ky vendim, tha ministri, bën të mundur përthithjen e talenteve të rinj apo rekordmenëve që përmes shtetësisë shqiptare të përfaqësojnë Shqipërinë në kompeticionet ndërkombëtare.

/euronews

Prev Post

Bordi i Ushqimeve cakton çmimet e reja të produkteve bazë

Next Post

Pasuria e Elon Musk ia kalon Jeff Bezos, renditja e Forbes

post-bars

Leave a Comment