LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Sot bëhen 23 vjet nga masakra në Krushë të Madhe

Sot bëhen 23 vjet nga masakra në Krushë të Madhe

23 vjet më parë, konkretisht nga 25 deri më 27 mars 1999, në Krushë të Rahovecit nga forcat serbe janë masakruar 243 persona, ndërsa 893 shtëpi private dhe shoqërore u dogjën.

Masakra në Krushë të Madhe është më e madhja që ka ndodhur në Kosovë gjatë luftës së viteve 1998-1999.

Ende vazhdojnë të jenë të pagjetur edhe shumë persona nga Krusha e Madhe.

Po ashtu, sot mbushen 23 vjet nga masakrimi i dëshmorëve dhe martirëve në fshatrat Fortesë, Brestoc dhe Celinë të Komunës së Rahovecit.

Gjatë luftës së vitit 1999 në fshatin Fortesë janë vrarë nga forcat serbe 69 martirë, në Brestoc 5 dëshmorë dhe 49 martirë, ndërsa në Celinë janë vrarë 75 martirë.

Rruga Press

Prev Post

Ora verore 2022 ndryshon këtë të dielë, akrepat shkojnë 60 minuta para

Next Post

Audi RS6 + Limited Edition i ABT zhvillon 690 kuaj/fuqi

post-bars

Leave a Comment