LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Probleme në tregun e çipave shkaku i agresionit rus në Ukrainë

Probleme në tregun e çipave shkaku i agresionit rus në Ukrainë

Prodhimi global i çipave është në një problem edhe më të madh, pas konfliktit mes Rusisë dhe Ukrainës.

Dy prodhues të mëdhenj nga Ukraina e ndërprenë punën dhe pas një pauze dhjetëditore në punën e dy kompanive të mëdha, u shfaq një problem.

Ingas dhe Cryoin midis 45 për qind dhe 54 për qind të neonit special të nevojshëm për të bërë patate të skuqura. Ingras jep 15 deri në 20 mijë metër kub neoni në muaj.

Më shumë se 70 për qind shkon në prodhimin e çipave dhe 90 për qind e furnizimit me neon për prodhuesit amerikanë të çipave vjen nga Ukraina.

Ndryshe nga Cryoin, i cili ndaloi prodhimin në ditën e parë të pushtimit, Ingas vazhdoi prodhimin deri këtë javë, kur konfliktet arritën në Mariupol, ku ndodhet fabrika e tyre. /Telegrafi/

Prev Post

Sullivan: Putini është i zhgënjyer nga përparimi i ngadaltë i forcave ruse në Ukrainë

Next Post

Rritja e çmimeve në Shqipëri/ Psikologët: Shtrenjtimi i jetesës rrit agresivitetin

post-bars

Leave a Comment