LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Çmimi i grurit arrin nivelin më të lartë të të gjitha kohërave

Çmimi i grurit arrin nivelin më të lartë të të gjitha kohërave

Çmimet e grurit arritën nivelin më të lartë të të gjitha kohërave, përkatësisht në 13,63 dollarë.

Çmimet e grurit arritën nivelin më të lartë të të gjitha kohërave, përkatësisht në 13,63 dollarë.

Me luftën ruso-ukrainase që ka sjellë në agjendë problemet e furnizimit dhe efektin e rritjes së çmimeve të energjisë, në tregun e mallrave vazhdojnë të thyhen rekordet në aspektin negativ.

Pritshmëritë se për shkak të luftës Ukrainë-Rusi do të ketë një goditje të kërkesës në rajon, i cili është një nga magazinat e grurit në botë, çuan çmimet e grurit në një nivel rekord. Shqetësimet se dy eksportuesit kryesorë të grurit në rajonin e Detit të Zi, Ukraina dhe Rusia, janë në luftë që nga 24 shkurti, do të ndalojnë eksportet e grurit dhe misrit, çuan në rritjen e çmimit në fjalë.

Çmimet e grurit u rritën me më shumë se 5 për qind krahasuar me ditën e djeshme dhe arritën nivelin më të lartë të të gjitha kohërave, me 13.63 dollarë.

Çmimet e grurit janë rritur me 30 për qind në bazë mujore dhe me mbi 60 për qind krahasuar me fillimin e vitit.

Ndërsa rritja e kostove të energjisë u shfaq si një faktor i rëndësishëm në nivelin rekord të çmimeve të grurit, lufta Rusi-Ukrainë dhe sanksionet gjithnjë e më të ashpra kundër administratës së Moskës, rritën shqetësimet në tregun e drithërave./TRT

Prev Post

E mjera ajo që lind femër në Shqipëri – Shadije Bogdo

Next Post

Qytetarët protestojnë nesër në Tiranë kundër rritjes së çmimeve

post-bars

Leave a Comment