LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Himni i Kosovës kishte një tekst, këto janë vargjet

Himni i Kosovës kishte një tekst, këto janë vargjet

Himni i Kosovës sot interpretohet pa tekst, por në fillim, e kishte një të tillë.

Kur u propozua melodia nga autori Mendi Mengjiqi, e cila përdoret edhe tani, kënga kishte edhe vargje.

Megjithatë, për shkak të disa restrikcioneve të pakos së Ahtisaarit, komisioni përzgjedhës për këtë çështje, ishte detyruar që ta heqë tekstin.

Më poshtë, lexoni vargjet e tekstit që e kishte fillimisht Himni i shtetit kosovar:

“Evropa”.

O mëmëdhe i dashur, vend i trimërisë

Çerdhe e dashurisë

N’ty shqipet fluturojnë

Dhe yjet ndriçojnë

Vendi i të parëve tonë

Ti qofsh bekue për jetë e mot

O nënë e jonë

Ne të dalim zot

O mëmëdhe i dashur, vend i trimërisë

Çerdhe e dashurisë.

/showbiziks.com/

Prev Post

E dhimbshme/ Numër i madh i të rinjve po heqin dorë nga shtetësia e Kosovës!

Next Post

Bardhyl LONDO – AMANETI I POETIT

post-bars

Leave a Comment