LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 52 vjetori i Universitetit të Prishtinës

52 vjetori i Universitetit të Prishtinës

Universiteti i Prishtinës është universiteti më i madh në Kosovë dhe njëri nga më të mëdhenjtë në rajon, shkruan KultPlus.

UP u themelua me Ligjin mbi themelimin e Universitetit të Prishtinës, të cilin e miratoi Kuvendi i Kosovës më 18 nëntor 1969.

Themelimi i Universitetit të Prishtinës ishte një ngjarje historike për popullin e Kosovës dhe sidomos për kombin shqiptar.

Kuvendi themelues i Universitetit të Prishtinës u mbajt më 13 shkurt 1970, kurse dy ditë më vonë , më 15 shkurt 1970 u mbajt edhe mbledhja solemne e Kuvendit dhe data e 15 shkurtit u shpall Ditë e Universitetit të Prishtinës. / KultPlus.com

Prev Post

Ushtarët ukrainas stërvitin civilët, u japin armë fëmijëve dhe të moshuarve

Next Post

“Agjenti 007” i Enver Hoxhës që shtiu në duar sekretet e NATO-s

post-bars

Leave a Comment