LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Qyteti i Mozaikëve

Qyteti i Mozaikëve

Producent dhe narrator: Geri Emiri
Informacioni historik: Dorian Hatibi
Video-produksioni: Arlind Veshti

Kjo seri videosh informuese po zhvillohet me mbështetjen e projektit “Media for All”, financuar nga Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar. Mendimet dhe opinionet e shprehura në video i përkasin autorëve dhe nuk përkojnë domosdoshmërisht me qëndrimet e donatorit”.

Foto në krye: Pjesë nga video e publikuar.

Referenca:

1. Reynis-Zhando Zhanin: “Mozaiku mural në Kapelën e Amfiteatrit të Dyrrahut/ La mosaïque murale dans la chapelle de l’amphithéâtre de Dyrrachium”. Iliria, vëll. 13 n° 1, 1983. Fq. 225-232;

2. Zeqo Moikom. Maria Andaloro: “I mosaici parietali di Durazzo o dell’origine costantinopolitana del tema iconografico di Maria Regina”, Mainz 1986. Iliria, vëll. 19 n°1, 1989. Fq. 283-288;

3. Fjalori Enciklopedik Shqiptar, Akademia e Shkencave: “Mozaiku i Durrsit më portretin e një gruaje”. Faqe 726. Tiranë. 1984;

4. Adresa në internet e Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore, kategoria, “Monumentet e Kulturës Qarku Durrës:

http://iktk.gov.al/site/wp-content/uploads/2020/10/Monumentet-_-Qarku-Durres.pdf

Prev Post

Kroacia ofron 26.500 euro për çdo mërgimtar që kthehet në vendlindje

Next Post

Vdes laureati i çmimit Nobel dhe zbuluesi i HIV-it Luc Montagnier

post-bars

Leave a Comment