LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Meshkujt që nuk mund t’i bëjnë kaq pompa janë të rrezikuar nga sëmundjet e zemrës

Meshkujt që nuk mund t’i bëjnë kaq pompa janë të rrezikuar nga sëmundjet e zemrës

Meshkujt e moshës së mesme të cilët nuk mund t’i bëjnë as 10 pompa janë dukshëm më të rrezikuar nga sulmet e zemrës dhe ato të trurit.

Forca për t’i bërë më shumë se 40 pompa është ndërlidhur me 97% reduktim në rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare përgjatë 10 viteve të ardhshme.

Sipas autorëve të këtij studimi, pompat janë parashikues edhe më i mirë i shëndetit të ardhshëm të zemrës sesa vrapimi, transmeton Telegrafi.

Pra, sipas tyre, pompat janë një metodë pa asnjë kosto dhe shumë e lehtë për t’ju ndihmuar ta dini pak a shumë se çfarë shëndeti të zemrës keni.

Studimi është publikuar javën e kaluar në revistën prestigjioze ‘JAMA Network Open’./http://goandwatch.com

Prev Post

Unaza e humbur e shkollës iu rikthye pas 39 vjetësh

Next Post

“Përse nuk e fik llambën…”, më thoshte babai sa herë hynte në dhomën time

post-bars

Leave a Comment