LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Ndryshimet klimatike vënë në rrezik Lojërat Olimpike Dimërore

Ndryshimet klimatike vënë në rrezik Lojërat Olimpike Dimërore

Pa reduktime drastike në emetimet e gazrave serrë, ndryshimi i klimës kërcënon Lojërat Olimpike Dimërore të ardhshme, sepse vendet e tyre do të ishin shumë të ngrohta për të pritur ngjarjet, ka zbuluar një studim i ri.

Nëse emetimet e larta në botë vazhdojnë në trajektoren e tyre, deri në vitet 2080 të gjithë, përveç njërit prej 21 qyteteve që më parë pritën Lojërat Dimërore – Sapporo, Japoni – nuk do të mund ta bënin më këtë.

Gjashtë qytete do të konsideroheshin “margjinale”, ndërsa 14 do të konsideroheshin “të pabesueshme” – që do të thotë se nuk mund të përmbushen kushtet e duhura për borën dhe sigurinë e atletëve.

Por kjo nuk do të ndodhë domosdoshmërisht nëse bota ndërmerr veprime drastike dhe ndjek Marrëveshjen e Parisit për Klimën e vitit 2015, sipas Daniel Scott, studiuesi kryesor për raportin e Universitetit të Waterloo. Sipas kësaj marrëveshjeje, gati 200 vende ranë dakord të shkurtojnë në mënyrë drastike të ardhurat e tyre. /KultPlus.com

Prev Post

Vdes aktori Anastas Kristofori

Next Post

Kryeministri australian refuzon të dënojë Izraelin pas raportit të Amnesty International

post-bars

Leave a Comment