LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Makina fluturuese fiton certifikimin e vlefshmërisë ajrore (VIDEO)

Makina fluturuese fiton certifikimin e vlefshmërisë ajrore (VIDEO)

Makinës fluturuese, e cila është e aftë për të arritur shpejtësi mbi 160 km/h dhe lartësi mbi 2 mijë e 500 metra, i është lëshuar një certifikatë e aftësisë ajrore nga Autoriteti Sllovak i Transportit.

Makina-aeroplan hibrid, AirCar, është i pajisur me një motor BMW dhe punon me karburant të rregullt me ​​pompë benzine. Duhen dy minuta e 15 sekonda për t’u shndërruar nga makina në avion. Certifikimi pasoi 70 orë testime fluturimi dhe më shumë se 200 ngritje dhe ulje, tha kompania.

Certifikimi i AirCar hap derën për prodhimin masiv të makinave fluturuese shumë efikase”, tha krijuesi i tij, Prof. Stefan Klein. “Është zyrtare dhe konfirmimi përfundimtar i aftësisë sonë për të ndryshuar përgjithmonë udhëtimet në mes të distancave”.

Në qershor, makina fluturuese përfundoi një fluturim 35-minutash midis aeroporteve ndërkombëtare në Nitra dhe Bratislavë, Sllovaki.

ompania i tha BBC News se planifikonte “të fluturonte në Londër nga Parisi në të ardhmen e afërt”.

Kompani të tjera po zhvillojnë gjithashtu automjete që mund të fluturojnë dhe të lëvizin në rrugë. PAL-V Liberty me tre rrota, i cili fluturon si një xhirokopter, është i ligjshëm në rrugë në Evropë dhe punon drejt certifikimit të Agjencisë së Sigurisë së Aviacionit të Bashkimit Evropian.

Por Dr. Wright është i kujdesshëm rreth asaj se sa tërheqje masive mund të kenë makinat fluturuese. “A janë makinat fluturuese e ardhmja? Po… dhe jo”, tha ai.

Revolucioni i transportit personal po vjen patjetër, por nuk duket kështu. Nga pikëpamja e transportit, ajo ka një kamare, megjithëse, një kamare shumë interesante”, shtoi ai.

https://www.youtube.com/watch?v=teiWgGop-Mc
Prev Post

DPSHTRR: Gjurmo patentën tënde online, hapat që duhen ndjekur

Next Post

Ja se si i edukon fëmijët e saj Mbretëresha e Jordanisë

post-bars

Leave a Comment