LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Në burg për shpërdorim detyre, ish drejtori i RTSH, Thoma Gëllçi para SPAK-ut

Në burg për shpërdorim detyre, ish drejtori i RTSH, Thoma Gëllçi para SPAK-ut

Ish-drejtori i RTSH-së, Thoma Gëllçi ka dhënë sot për herë të parë shpjegime përpara SPAK.

Gëllçi ka dhënë llogari në lidhje me tenderin për hapjen e kanalit TVSH AGRO.

Sipas SPAK ai ka shpallur procedurën e tenderit përpara se të merrte miratimin nga AMA për hapjen e kanalit TVSH AGRO.

Tenderi është zhvilluar në 2018, dhe procedura është shpallur tre vite përpara se TVSH Agro të fillonte transmetimi, ndërsa për blerjen e pajisjeve me vlerë 86. 908 550, 00 lekë. Në 2021 TVSH Agro ka dalë në prova teknike.Përmes tenderit janë blerë pajisjet dhe janë përdorur ndërkohë.

Në tenderin për blerjen e pajisjeve si kamera etj, kanë qenë dy kompani EURO contact dhe TBS 96.

Anëtarët e KVO janë shpallur TBS 96 fituese edhe pse kishte ofertë 20 milion lekë më të lartë. Të dyja kompanitë kane pasur parregullsi në dokumentacion dhe duheshin skualifikuar.

Gëllçi dhe vartësit e tij janë arrestuar, pasi akuzohen për shpërdorim detyre dhe shkelje të barazisë në tendera, dhe përkatësisht për tenderin që kap vlerën e 86 milionë lekëve pa TVSH.

Sipas hetimeve të SPAK, rezulton se shkeljet janë kryer në tenderin me procedurë të hapur, ku personat e arrestuar rezulton se kanë favorizuar dhe nuk kanë bërë një garë të drejtë.

Sakaq Gjykata e Larta rrëzoi rekursin e ish-drejtorit të RTSH.

Rruga Press

Prev Post

OBSH: Omicron do të shndërrohet në grip stinor

Next Post

Broja nuk kërkohet vetëm nga West Ham

post-bars

Leave a Comment