LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Rregulla të reja për importin e makinave, nuk mund të blini më nga jashtë para këtij viti

Rregulla të reja për importin e makinave, nuk mund të blini më nga jashtë para këtij viti

Doganat nuk do të lejojnë importin e asnjë makine që është më e vjetër se viti 2007. Rregullat e reja kanë hyrë në fuqi dhe tashmë për të blerë një makinë nga jashtë qytetarët duhet të shohin me kujdes vitin e prodhimit. Makina nuk duhet të jetë më e vjetër se 15 vite.

“Lejohet të importohen/regjistrohen mjetet EURO 5 e sipër: Autoveturat e reja me 0 km dhe që nuk janë regjistruar më parë për qarkullim në asnjë shtet tjetër; Mjetet motorike të tjera të reja si: autobusë dhe automjete për transport të përzier (ATP, ATV, APV) të kategorive M2 dhe N1, me 0 km dhe që nuk janë regjistruar më parë për qarkullim në asnjë shtet tjetër”, sipas DPSHTRR, cila shton se lejohen të gjitha makinat Euro4 pavarësisht kilometrave të përshkruara.

“Mjetet motorike të tjera të përdorura si: autobusë dhe automjete për transport të përzier (ATP, ATV, APV) të kategorive M2 dhe N1, të gjitha ato që nuk janë me 0 km dhe që janë regjistruar për qarkullim në rrugë në një shtet tjetër më parë, të cilat përmbushin normën EURO 3 dhe duhet të jenë prodhuar jo më shumë se 15 vjet para datës së regjistrimit të parë në Shqipëri”.

Në këtë pikë, duhet treguar kujdes së respektimin e afateve. Me datë regjistrimi nënkuptohet data kur qytetari është paraqitur në DPSHTRR për të bërë targimin. Për shembull, afati i fundit për regjistrimin dhe targimin me vit prodhimi 2007 është 31 dhjetori i vitit 2022. /rrugapress

Prev Post

137 vjet nga lindja e shkrimtarit Mihal Grameno

Next Post

Bisedimet me Moskën dështuan sërish/ Ish-zyrtarja e Pentagonit: SHBA të përgatitet për luftë me Rusinë, Putin do të kërkojë…

post-bars

Leave a Comment