LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Tregjet e paqëndrueshme të energjisë detyrojnë kompaninë gjermane të kërkojë ndihmë financiare

Tregjet e paqëndrueshme të energjisë detyrojnë kompaninë gjermane të kërkojë ndihmë financiare

Çmimet e gazit natyror në Evropë janë rritur me mbi 900 për qind që nga janari duke arritur në 187 euro për megavat-orë më 21 dhjetor

Dega e Fortum, kompania gjermane e energjisë Uniper, ka kërkuar kredi nga KfW Bank dhe Fortum për të siguruar likuiditet mes tregjeve jashtëzakonisht të paqëndrueshme që kanë parë rritje të paprecedentë të çmimit të gazit, njoftoi Forumi.

Fortum i ofroi Uniper-it financim brenda grupit përmes një marrëveshjeje kredie deri në tetë miliardë euro.

Kjo lehtësi kredie përbëhet nga dy këste: nga kredia e aksionarit dhe nga garancia e kompanisë mëmë.

“Uniper ka tërhequr plotësisht kredinë ekzistuese prej 1,8 miliard eurosh të kompanisë”, njoftoi Fortum.

Banka shtetërore gjermane KfW-Bank dhe Uniper ranë dakord për një kredi afatshkurtër deri në dy miliardë euro, e cila kompania tha se nuk është përdorur ende.

Për të menaxhuar çdo paqëndrueshmëri të mëtejshme të tregut dhe rritje të konsiderueshme të çmimeve, Uniper ka marrë masa paraprake për të siguruar likuiditet shtesë dhe fleksibilitet financiar kryesisht për sezonin e dimrit, theksoi Fortum.

“Gjatë sezonit të hershëm të dimrit, tregjet shumë të paqëndrueshme të mallrave me çmime të paprecedentë të larta kanë rezultuar në kërkesa dukshëm më të larta të marzhit për pjesëmarrësit e tregut evropian”, shtoi kompania.

Çmimet e gazit natyror në Evropë u rritën me mbi 900 për qind që nga janari duke arritur në 187 euro për megavat-orë në selinë holandeze TTF më 21 dhjetor./Anadolu Agency (AA).

Prev Post

U lind një javë pasi ushtria serbe ia mbyti babanë në luftë, sot është ushtar i FSK’së

Next Post

OBSH: Omicron i parrezikshëm, varianti i ri prek rrugët e sipërme të frymëmarrjes

post-bars

Leave a Comment