LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 30% e tokës bujqësore e pashfrytëzuar

30% e tokës bujqësore e pashfrytëzuar

Shqipëria ka 603 mije hektarë tokë bujqësore, por vetëm 70 për qind e saj shfrytëzohet nga fermerët.

Inventari i fundit i ministrisë se Bujqësisë tregon se në vitin 2020, u mboll një sipërfaqe prej 422 hektarësh. Fieri mban peshën kryesore të sipërfaqes së mbjellë, ndjekur nga Elbasani dhe Korça.

Në kulturën bujqësore, dominojnë foragjerët, drithërat dhe perimet, ndërsa sipas strukturës, vetëm 10 për qind e fermave kanë punësuar njerëz. Pjesa tjetër menaxhohen brenda familjes.

/euronews

Prev Post

Ronaldo zgjedh skuadrën e re

Next Post

Publikohet mesazhi i fundit që lëshoi Mbreti Zog mëngjesin e 7 prillit

post-bars

Leave a Comment