LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Lufta në Ukrainë, biznesi paralajmëron pasoja ekonomike dhe në Shqipëri: 75% të grurit e marrim nga Rusia po shohim mundësi të tjera

Lufta në Ukrainë, biznesi paralajmëron pasoja ekonomike dhe në Shqipëri: 75% të grurit e marrim nga Rusia po shohim mundësi të tjera

Agresioni rus ndaj Ukrainës ka pasoja direkte ekonomike edhe për Shqipërinë, shoqata e prodhuesve të miellit tha se vendi ynë 75% të grurit e importon nga Rusia, ndërkohë që për momentin ka një rezervë prej 2-3 muajsh.

Sink Pjesën më të madhe të grurit ne në shqipëri e marrim nga rusia rreth 75%.Situata nuk është fare e mirë dmth edhe pa ndodh kjo pjesë e luftës situata ka qënë në rritje. Gjëndja e grurit në shqipëri depozitat janë të mbushura pork jo mund të zgjas 2-3 muaj.

Çmimi i grurit nëpër bursa u rrit me 10 përqind vetëm një ditë pas nisjes së sulmit, ndërkohë që nëse zbatohet edhe në Europë bollkimi i sistemit ndërkombëtar i pagesave bankare për tranfertat ndaj Rusisë, shoqëruar edhe me bllokim të transportit detar nga Rusia atëherë kostot do të rriteshim edhe më shumë për importin e grurit nga vende të tjera.

“Në rast se ndodh edhe në Europë një bllokim i bankave primare dmth situata ne po shikojmë për të parë mundësitë alternative të furnizimit me grupë.Të shkohet në kanada, në Francë në shtete të tjera.”
Pordhuesit e miellit kërkojnë që të paktën qeveria të avancojë me mbështejen e këtij aktiviteti së paku me mbulimin e kostove që vijnë nga rritja e çmimit të energjisë.

“Të paktën shteti shqiptar të shikojë 2 elementet e para subvencionimi që të shkoj tek ai që ëhstë vërtet prodhuesi i miellit që në mos të konkurohemi nga pjesa maqedonase dhe serbe dhe e dyta të na lihet fasha e energjisë sa është e prodhimit të bukës ne jemi të gjithë një zinxhir.”/balkanweb

Prev Post

Tensionet në rajon, komandot shqiptare dërgohen në Kosovë

Next Post

Energjia e shtrenjtë po mbyll fabrikat, sipërmarrësit: 3 mijë biznese në prag falimenti

post-bars

Leave a Comment