“Qepa dhe hudhra e pasur me vitaminë C forcojnë sistemin imunitar”
Qepa dhe hudhra, të cilat janë të mbushura me vitamina dhe minerale, forcojnë sistemin imunitar për shkak të vetive të tyre antiseptike dhe antibiotike, sipas Prof. Aydan Ercan
Edirne
Qepa dhe hudhra e pasur me vitaminë C forcojnë sistemin imunitar, sipas një eksperti.
Qepa dhe hudhra, të cilat janë të pasura me vitamina dhe minerale, forcojnë sistemin imunitar për shkak të vetive të tyre antiseptike dhe antibiotike, tha Prof. Aydan Ercan, drejtuese e Departamentit të Ushqyerjes dhe Dietologjisë në Universitetin Trakia në provincën turke veriperëndimore Edirne.
Ercan tha se qepa dhe hudhra, të cilat mund të konsumohen të gatuara ose të papërpunuara, duhet të konsumohen rregullisht, duke shtuar se “Qepët dhe hudhra zënë një vend të rëndësishëm në dietën tonë tradicionale. Në kulturën tonë ushqimore, ka shumë pak pjata pa qepë dhe hudhër”.
Një jetë e shëndetshme bazohet në një jetë të ekuilibruar dhe të shëndetshme, kurse perimet dhe frutat luajnë një rol të rëndësishëm në të ushqyerit, vuri në dukje ajo.
Ajo tha se turqit përdorin qepë në sallatë dhe jogurti me hudhër është një pjesë e domosdoshme e kuzhinës turke.
Për shkak të forcimit të sistemit imunitar, ka veti mbrojtëse ndaj shumë sëmundjeve.
“Ato kanë veti mbrojtëse ndaj shumë sëmundjeve për shkak të forcimit të sistemit imunitar”, shtoi ajo./Anadolu Agency (AA)