LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 SHBA zotohet për sanksionet nëse Somalia nuk mban zgjedhjet në afat

SHBA zotohet për sanksionet nëse Somalia nuk mban zgjedhjet në afat

“Zgjedhjet në Somali janë vonuar më shumë se një vit. SHBA-ja është e gatshme të marrë masa kundër shkelësve nëse afati i ri kohor i Këshillit Kombëtar Konsultativ nuk përmbushet”, njoftoi Byroja e Çështjeve Afrikane e SHBA-së

Mogadishu

SHBA kërcënoi Somalinë me sanksione nëse nuk e arrin afatin kohor të dakorduar së fundmi për mbajtjen e zgjedhjeve, raporton Anadolu Agency (AA).

“Zgjedhjet në Somali janë vonuar më shumë se një vit. SHBA-ja është e gatshme të marrë masa kundër shkelësve nëse afati i ri kohor i Këshillit Kombëtar Konsultativ nuk përmbushet”, njoftoi Byroja e Çështjeve Afrikane e SHBA-së në Twitter.

Kryeministri somalez Mohamed Hussein Roble e mirëpriti paralajmërimin e SHBA-së.

Zëdhënësi i tij, Mohamed Ibrahim Moalimuu, në një deklaratë për AA tha se kryeministri është i gatshëm të përmbushë detyrat e tij dhe ta çojë vendin drejt zgjedhjeve paqësore.

“Ne e mirëpresim deklaratën dhe pajtohemi që dikush duhet të mbajë përgjegjësi nëse shkel afatin e zgjedhjeve që u hartua nga takimi i Këshillit Kombëtar Konsultativ Somalez nën udhëheqjen e kryeministrit somalez”, tha ai.

Paralajmërimi i SHBA-së vjen disa ditë pasi presidenti somalez Mohamed Abdullahi Mohamed njoftoi se ai përshëndeti rezultatin e takimit gjashtë-ditor të Këshillit Kombëtar Konsultativ, në të cilin liderët ranë dakord të përfundojnë zgjedhjet në vijim e sipër të Dhomës së Ulët deri më 25 shkurt, por ai ende nuk ka komentuar paralajmërimin e fundit.

Ekspertët, megjithatë, e përshkruan masën si një veprim simbolik, duke pasur parasysh sfidat dhe faktin se sa e vështirë është bërë gjendja politike në Somali.

Somalia ka hyrë në një krizë politike në më pak se një vit pasi organi elektoral i vendit shkarkoi kryetarin e tij, ndërsa presidenti Mohamed njoftoi se ai kishte pezulluar kompetencat e kryeministrit në lidhje me pretendimet për korrupsion dhe përvetësimin e tokës publike.

Prev Post

Fotografitë historike që të gjithë mendojnë se janë të vërteta

Next Post

13 janar 1963, premiera e baletit ‘Halili dhe Hajria’

post-bars

Leave a Comment