LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Ja sa herë duhet të rrahë zemra juaj sipas moshës që keni

Ja sa herë duhet të rrahë zemra juaj sipas moshës që keni

Ritmi i zemrës është numri i rrahjes së zemrës në minutë. Ju mund të matni atë ndërsa jeni në pushim (të quajtur “pushimi i zemrës”) dhe gjatë ushtrimit (të quajtur “frekuenca e zemrës”)..

Shpesh herë matja e ritmit të zemrës bëhet me aparate automatike ose në mënyrë manuale. Më poshtë keni të shënuar ritmet ideale të zemrës në mosha të caktuara.40 deri në 45 vjet: 88 deri në 153 rrahje në minutë.50 deri në 55 vjet: 83 deri në 145 rrahje në minutë.60-65 vjeç: 78 në 136 rrahje në minutë.70 vjet dhe më shumë: 75 në 128 rrahje në minutë./ligjeruesipress.com

Prev Post

Nga sot Forca e Sigurisë e Kosovës mund të zbarkojë në çdo vend të botës

Next Post

Jahti fluturues po bëhet gati në Itali

post-bars

Leave a Comment