LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Studim i ri: Cili shtet europian ka më shumë milionerë?

Studim i ri: Cili shtet europian ka më shumë milionerë?

Gjermania është shtëpia e njerëzve më të pasur në Evropë, tregon një studim i ri zviceran. Pasuria individuale e gjermanëve vlerësohet në rreth 16.4 trilion euro dhe e dyta në listë është Franca me 12.6 trilion euro.

Britania e Madhe dhe Italia kanë nga 10 trilon secila.

Pasuria individuale u rrit në këto vende në vitin 2020, viti i parë i pandemisë, pavarësisht rënies së PBB-së.

Studimi përfshiu 16 vende të Bashkimit Evropian dhe Zvicrën. Ndërsa PBB-ja ra me 6.4 përqind në 2020, pasuria individuale u rrit me 3.9 përqind.

Kjo tregon se hendeku në pasuri mes të pasurve dhe të varfërve po rritet dhe autorët e studimit thonë se ky është një trend që do të vazhdojë.

Gjermania ka më shumë milionerë, 2.9, dhe Britania e Madhe dhe Franca 2.5 milionë.

Zvicra ka numrin më të madh të milionerëve për frymë. Rreth 14.1 për qind e zviceranëve janë milionerë. /tesheshi.com/infoshqip

Prev Post

Vdes në moshën 77 vjeçare Michael Lang, krijuesi i festivalit Woodstock

Next Post

Përfundon ndërtimi i 61 shtëpive në Nroq, Rama: Drejt përfundimit edhe 74 banesa të tjera

post-bars

Leave a Comment