LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Në afërsi të Korçës, pllaka 7500 vjeçare nga Liqeni Dispilio – Kostur

Në afërsi të Korçës, pllaka 7500 vjeçare nga Liqeni Dispilio – Kostur

Edhe pse arkeologjia konvencionale pretendon se shkrimi nuk u shpik nga 3000 deri në 4000 BC në Sumeria, një artefakt u gjet më shumë se një dekadë më parë në Greqinë veriore që bie ndesh me këtë besim.

Pllaka Dispilio u zbulua nga një profesor i arkeologjisë prehistorike, George Hourmouziadis, në vitin 1993 në një vendbanim liqenor neolitik në Maqedoninë greke afër qytetit të Kosturit .

Një grup njerëzish e kishin pushtuar vendbanimin 7,000 deri në 8,000 vjet më parë dhe pllaka Dispilio ishte një nga artefaktet e shumta që u gjetën në zonë.

zonë.ImagePllaka nga Liqeni Dispilio – Kostur

FOTO GALERI

Megjithatë, rëndësia e tabelës qëndron në faktin se ajo ka një tekst të panjohur të shkruar mbi të që shkon më larg se 5000 para Krishtit.panjohur të shkruar mbi të që shkon më larg se 5000 para Krishtit.

Pllaka prej druri është datuar duke përdorur metodën C12 që është bërë në vitin 5260 para Krishtit, duke e bërë atë dukshëm më të vjetër se sistemi i shkrimit të përdorur nga sumerët.

Image
Prev Post

Përfundon ndërtimi i 61 shtëpive në Nroq, Rama: Drejt përfundimit edhe 74 banesa të tjera

Next Post

BE planifikon të luftojë abuzimin seksual të fëmijëve në internet

post-bars

Leave a Comment