LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Louis Braille, adoleshenti që transformoi jetën e miliona personave të verbër

Louis Braille, adoleshenti që transformoi jetën e miliona personave të verbër

Në Coupvray të Francës, më 4 janar të vitit 1809, lindi Louis Braille, i cili e sfidoi verbimin qysh si adoleshent.

Kur ishte fëmijë, Braille pësoi një aksident dhe mbeti i verbuar, por derisa ishte ende nxënës shkolle, krijoi një formë të re komunikimi që do transformonte jetën e miliona personave të verbër.

Braille vdiq më 6 janar 1852, dhe sistemi i tij i shkrimit që mund të ndihet dhe të interpretohet nga të verbrit, do të njihej gjerësisht vetëm pas vdekjes së tij.

Pothuajse dy shekuj më vonë, sistemi Braille vazhdon të jetë instrument tepër i çmuar i të mësuarit dhe komunikimit për të verbrit, dhe i përshtatur për gjuhët në mbarë botën. / KultPlus.com

Prev Post

Vazhdon dhuna në Kazakistan; SHBA ndjek me kujdes hyrjen e forcave të udhëhequra nga Rusia

Next Post

Mos nënçmo asnjë vepër të mirë, sado e vogël të jetë ajo, tregim nga i cili duhet të nxjerim mësim

post-bars

Leave a Comment