LOADING...

Shko në fillim

LiveRadio Kontakt
 Kur është pyetur Ibn Halduni për shenjat e degradimit të një shoqërie, ai i rënditi …

Kur është pyetur Ibn Halduni për shenjat e degradimit të një shoqërie, ai i rënditi …

Kur është pyetur Ibn Halduni për shenjat e degradimit të një shoqërie, ai i rënditi këto:

1. Mungesa e bashkëpunimit.

2. Dobësimi i prodhimit.

3. Konsumimi i shfrenuar.

4. Mosdhënja përparësi meritokracisë.

5. Përhapja e padrejtësisë.

6. Humbja e shpresës.

7. Emigracioni

8. Krenaria dhe mendjemadhësia djallëzore.

9. Dukja dhe syfaqësia.

10. Më ekstremja është nënshtrimi i shoqërisë ndaj këtyre dukurive, duke i parë si dukuri normale dhe mosaktivizimi në zhdukjen e tyre.

(Ibn Halduni ka qenë një historiograf dhe historian arab që ka jetuar rreth viteve 1332 – 1406. Çmohet si pararendësi i disiplinave moderne të historiografisëdemografisësociologjisë dhe ekonomisë)

Prev Post

Vendet që duhet të vizitoni në vitin 2022, Shqipëria renditet e 10-ta

Next Post

Paralajmërim për NATO-n, Shtetet e Bashkuara dhe Perëndimin: Moska njoftoi hapur dhe zyrtarisht të drejtën historike mbi Serbinë si zonë influence!

post-bars

Leave a Comment