Panasonic po ndërton qytetin e teknologjisë së lartë, mburoja virtuale për shoferët

Kompania elektronike Panasonic po ndërton infrastrukturën ‘e zgjuar’ në një zonë boshe pranë aeroportit te Denverit. Kompania së fundmi po ndërton edhe infrastrukturën e ‘City Smart’ në këtë zonë, me qëllim kthimin e saj në një qytet të zgjuar deri në vitin 2016. Iniciativa është pjesë e programit të madh ‘City Now.’ Në kuadër të...
Lexo më tepër

Postuar më 14 January 2018, 9:43.am

Alarmi i Apple, hakerat mund të vjedhin të dhënat

Kompania Apple ka thënë se të gjithë iPhone-t, iPad-et dhe kompjuterat Mac janë prekur nga dy probleme të rëndësishme me chip-et komputerike.  Më herët këtë javë u bë e ditur se kompanitë teknologjike po përpiqen të zgjidhin problemet që mund t’i lejojnë hakerave vjedhjen e të dhënave. Apple tha se ka hedhur në qarkullim disa...
Lexo më tepër

Postuar më 5 January 2018, 1:38.pm

Skandalet më të mëdha teknologjike të 2017- tës

Vitet e ngacmimit seksual në industrinë e teknologjisë dhe gjetkë u sollën në dritë këtë vit. Gjigantët e teknologjisë si Facebook dhe Google iu përgjigjën pyetjeve rreth roleve të tyre në zgjedhjet e vitit 2016, ndërsa Apple në fund pranoi se në mënyrë të qëllimshme kishte ngadalësuar modelet e vjetra iPhone. Uber nis vitin mbrapsht...
Lexo më tepër

Postuar më 2 January 2018, 2:13.pm

Veturat më të shitura në Europë gjatë vitit 2017

Edhe pse ka rënë me 2 për qind krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, Volkswagen Golf është ende makina më e shitur në Evropë, me 445.206 njësi. Në vendin e dytë renditet Renault Clio me 300,000 njësi, pasura nga Polo me 255,370 njësi të shitura, apo 10.4 për qind më pak se...
Lexo më tepër

Postuar më 1 January 2018, 6:12.pm