Vetitë ushqyese të brokolit dhe përfitimet shëndetësore
I pasur me vitamina, minerale dhe komponime bioaktive: Brokoli është një burim i pasur me vitamina, minerale dhe fibra të shumta. Metoda të ndryshme gatimi mund të ndikojnë në përbërjen ushqyese të perimeve, por brokoli është një shtesë e shëndetshme në dietën tuaj, qoftë i gatuar apo i papërpunuar.
Përmban antioksidantë të fuqishëm që ofrojnë efekte mbrojtëse për shëndetin: Brokoli përmban shumë antioksidantë të fuqishëm që mund të mbështesin qelizat dhe indet e shëndetshme në të gjithë trupin tuaj.
Antioksidantët dhe fibrat mund të ndihmojnë në kontrollin e sheqerit në gjak: Konsumimi i brokolit mund të ulë sheqerin në gjak dhe të përmirësojë kontrollin e diabetit. Kjo ka të ngjarë të lidhet me përmbajtjen e tij të antioksidantëve dhe fibrave.
Mbron shëndetin e zemrës: Hulumtimet tregojnë se brokoli mund të ndihmojë në reduktimin e faktorëve të ndryshëm të rrezikut të sëmundjeve të zemrës dhe parandalimin e dëmtimit të indeve të zemrës.
Forcon sistemin imunitar: Brokoli ofron një burim të shkëlqyer të vitaminës C, një lëndë ushqyese e njohur për të forcuar sistemin imunitar.
Përmbajtja e lëndëve ushqyese mund të ndihmojë një shtatzëni të shëndetshme: Brokoli përmban lëndë ushqyese jetike për disa aspekte të zhvillimit të fetusit. Folati është veçanërisht i rëndësishëm në këtë drejtim.
Mund të mbrojë lëkurën tuaj nga dëmtimi i diellit: Sudimet kanë treguar se konsumi i brokolit mbron lëkurën nga dëmtimi i rrezeve ultravjollcë.
Komponimet bioaktive mund të kontribuojnë në reduktimin e inflamacionit.
/shendeti al