Të ndihemi krenarë përse turqit na kanë quajtur Arnaut…

  Shumë prej nesh kemi dëgjuar ose kemi qenë prezent që shqiptarët i quajnë arnaut. Por të pakët janë ata njerëz që e dinë kuptimin dhe historinë e kësaj fjale madje ka dhe nga ata që e keqkuptojnë ose e marrin për fyerje. “Nga 27 kombet që jetonin në Perandorinë Osmane, në krye të tyre...
Lexo më tepër

Postuar më 18 January 2018, 2:58.pm

Pesë teknika për përmirësim të memories

Çfarë tjetër më është dashur të blej? Ku e kam parkuar makinen? A e kam fikur soben? Këta janë vetëm disa shembuj të pyetjeve të cilat me siguri shumica e njerëzve ia bëjnë vetes. Edhe pse nuk ka nevojë të ruani informata të panevojshme, nuk është mirë as të jeni harrestar. Disa teknika të mbajtjes...
Lexo më tepër

Postuar më 16 January 2018, 9:13.am

6 këshilla motivimi nga ajka e njerëzve më të suksesshëm

Më poshtë do të lexoni disa këshilla motivimi nga disa prej njerëzve më të suksesshëm të momentit në botë, të cilat nëse doni mund t’i ndiqni dhe të shikoni rezultatet që do të arrini. Gjithashtu nuk ka asnjë arsye që ne të gjithë të bëjmë një listë me të gjitha gjërat që duam të arrijmë...
Lexo më tepër

Postuar më 12 January 2018, 9:39.am

Në rrjetën e peshkatarit vlonjat bie një minë 600 kg

Salla operative e policisë së kufirit në Vlorë ka marrë një telefonatë të çuditshme mbrëmjen e së mërkurës. Një peshkatar me iniciale A.M. që ndodhej rreth 10 milje në veri të Sazanit ka vënë re në rrjetën e peshkimit edhe një minë luftarake. Ai është paraqitur pranë stacionit të policisë Triport, ku edhe ka qëndruar...
Lexo më tepër

Postuar më 12 January 2018, 9:33.am