Zjarret “përvëlojnë” ballkanin, gjendje e jashtëzakonshme në Greqi

Europa po përjeton valën e të nxehtit, ku temperaturat shkojnë deri në 44 gradë celsius.
Shumë vende përballen me thatësirën e tejzgjatur.

Situata e rëndë paraqitet edhe në Shqipëri, Serbi, Bosnje, Kroaci dhe Mali i Zi ku zjarret kane shkaktuar dëme jashtëzakonisht te mëdha.

Në Europë temperaturat ekstreme u bënë shkaktare për vdekjen e 5 personave por bilanci pritet të rritet.

Share Button