Vitaminat më të mira të fytyrës, ja si t’i sigurosh

Vitaminat janë përdoruesit kryesorë që duhet të sigurosh gjatë periudhës së ftohtë të vitit.

Gjatë kësaj kohe, më shumë se gjithçka tjetër, fytyrën duhet ta kësh gjithmonë të hidratuar.

Kjo të ndihmon për lagështirën e mjaftueshme në lëkurë dhe në mbrojtjen e saj nga I ftohti.

Po ashtu, vitaminat të mbrojnë nga rrudhat dhe nga rreziku i kancerit të lëkurës. Vitaminat më të mira për fytyrën janë A, B, C, E dhe vitamina K.

Vitamina A është një përbërës me vlerë për kujdesin e lëkurës. Por në sasi të mëdha ose përdorimi në lëkurë të ndjeshme, mund të jetë problematike dhe të sjellë para vështirësive të shërimit të ndonjë plage në lëkurë, nëse shkaktohet në një mënyrë apo tjetër (qumështi, vezët, cereals dhe yogurt-i).

Vitamina C është më e mirë kur është në koncentrim prej 10 për qind te acidit ascorbic L. (portokalle dhe në përgjithësi të gjitha produktet e agrumeve).

Vitamina B, po ashtu është një vitaminë që mund t’i bëjë mirë lëkurës. Zakonisht B3 dhe B5 janë më të duhurat për t’i dhënë lëkurës shkëlqim dhe hidratim (vezë, mishi, fruta dhe banane).

Vitamina E është vitaminë kryesore antioksiduese në lëkurë (vezët dhe perimet jeshile janë të rekomanduara).

 

Share Button