Ushqimi ndikon në gjendjen tuaj emocionale

Mërzitja dhe depresioni janë probleme të zakonshme për shumë njerëz të të gjitha moshave.

Por nëse luftoni me ndjenjat e depresionit, humbjes së motivimit dhe entuziazmit, ose nëse keni vështirësi në gjetjen e gëzimit në jetën e përditshme është koha të rishikoni dietën tuaj.

Dieta dhe jeta jonë mund të kenë një efekt të thellë në disponimin tonë dhe hulumtimi zbulon se ka një lidhje të drejtpërdrejtë mes asaj që hamë dhe si ndihemi, transmeton Klan Kosova.

Në fakt, studimet tregojnë se njerëzit me depresion shpesh bëjnë zgjedhje ushqimore që në fakt mund t’i bëjnë ata të ndihen më keq.

Për fat të mirë, ka shumë ushqime që mund të vënë një buzëqeshje në fytyrën tuaj dhe të bëjnë trupin tuaj të ndjehen aëesome.

Këto ushqime ju japin ushqyesve të duhur ose bashkëfaktorëve që trupi ka nevojë për të prodhuar neurotransmetues (lajmëtarë kimikë) që heqin dorë nga një ngritja natyrore e humorit, transmeton Klan Kosova.

Atëherë për një gjendje emocionale më të mirë, ndiqni këto rekomandime ushqimi:

Shmangni ushqimet e përpunuara
Ndaloni së qeni person që hani ushqimet me yndyrna
Pini çaj të gjelbër
Hani ushqime me përbërje të Vitamin D
Përfshini në dietën tuaj dhe ushqimet e fermentuara
Provoni ushqimet me magnez

Share Button