Ushqimet që plotësojnë nevojat për kalcium

Këto janë disa nga ushqimet që nuk përmenden shpesh si burime të shkëlqyera natyrore të kalciumit, të cilat mund të përfshihen në ushqimin e përditshëm.

Fiqtë dhe kumbullat e thata përmbajnë magnez dhe fosfor ndërsa disa studime sugjerojnë se këto ushqime mund të reduktojnë brishtësinë e eshtrave.

Do të ndihmojë në qoftë se konsumoni çdo ditë ju hani perimet jeshile – lakër, lakër brukseli, lakër kineze.

Mos harroni se 99 % e kalciumit në trupin e njeriut gjindet pikërisht te kockat, por trupi do t’a “tërheqë” nga kockat në qoftë se nuk është i mjaftueshëm.

Me ushqim cilësor do të sigurohemi se kjo nuk do të ndodhë.

Share Button