Ushqimet që acarojnë lëkurën e fytyrës

Të gjithë e dimë që çokollatat apo ëmbëlsirat, në përgjithësi, nuk janë aleatët më të mirë të fytyrës. Mirëpo, nuk janë të vetmit. Lista e përbërësve ‘armiq’ të lëkurës së fytyrës është më e gjatë se kaq!

1-Produket e baxhos
Disa nga produket baxho përmbajnë hormone sintetike që shtojnë hormonet e tepërta në trup. Mund të shkaktojnë inflamacion në trup, duke formuar puçrat në fytyrë dhe probleme të tjera.

2-Soja
Soja përmban phytoestrogjenë që çekuilibrojnë hormonet. Soja është një përbërës “i fshehur” në ushqimë, kështu që sigurohuni duke kontrolluar etiketat e ushqimeve.

3-Gluteni
Gluteni është e ngjashme me produktet e baxhos, nisur nga mënyra se si ndikojnë në trup. Shkakton inflamacion duke shkatërruar hormonet. Është përgjegjës edhe për disa sëmundje të tjera.

4-Vaji canola, luledielli, shafrani i rremë dhe vaji i perimeve
Këto vajra gatimi përmbajnë shumë acide që shkaktojnë inflamacionin e lërkurës.

5-Kafeina
Kafeina mund t’ju ndihmojë të zgjoheni në mëngjes, por gjithashtu mund të ndikojë në reagimin imunitar të lëkurës tuaj. Ajo mund ti heqë trupit tuaj vitaminat thelbësore si magnezi dhe zinku.

Share Button