Ushqimet me shumë proteina, që zëvëndësojnë mishin

Ata janë përbërës organik që kanë molekula të mëdha me aminoacide dhe janë pjesë esenciale për jetesën e organizmave, e sidomos të disa komponentëve të trupit si muskujt, flokët dhe enzime e antitrupat.

Sipas “Health”, meshkujve ju duhen 56 gramë proteina në ditë, ndërsa femrave 46 për të kryer funksionet normale në organizëm.

Mishi, produktet e qumështit dhe vezët janë burime shumë të mira të proteinave, por mund të zëvendësohen edhe me disa ushqime të tjera:

Bizelet: Me 1 filxhan përfitohen 7.9 gramë proteinë
Tjerrëzat: Me 28 gramë sasi përfitohen 5 deri 6 gramë proteinë
Fasule: Me 1 filxhan përfitohet 13 gramë
Burania: Me ½ e filxhanit përfitohet 8.4 gramë
Brokoli: Me 1 filxhan përfitohet 8 gramë
Farat chia: Me 2 lugë përfitohet 4.7 gramë.

Share Button