Ushqimet e duhura për një ditë pune të lodhshme

Për të pasur një humor të mirë dhe sa më shumë fuqi edhe gjatë atyre ditëve që janë të ngarkuara me punë, faktori kryesor dhe tepër i rëndësishëm mbetet ushqimi.

Gjëja e parë që duhet të bëni sapo zgjoheni është, hidratimi. Duke qenë se 75 % e trupit tonë është i përbërë nga uji, ju duhet ta furnizoni organizmin me lëngje.

Rekomandohet gota e ujit që sapo hapni sytë e më pas konsumoni ushqime me proteina. Do ju bëjnë të merrni fuqi dhe do t’iu ndihmojnë për një memorie të mirë.

Sugjerohet veza. Mos ndani supën dhe sallatën nga tavolina juaj gjatë orarit të drekës. Dhe është mirë të keni gjithmonë me vete fruta të thata, si bajame, arra, etj.

Për darkë sugjerohet salmon. Ka përmbajtje të lartë të omega-3s, që studimet e shumta kanë zbuluar se ndihmon në largimin e stresit.

Gjithashtu, mund të konsumoni edhe një gotë verë. Studimet kanë vërtetuar se vera nxit qarkullimin e gjakut në tru

Share Button