UNICEF: 22 milionë fëmijë rrëzikojnë të vdesin

Të paktën 22 milionë fëmijë në katër shtetet të përfshira nga konfliktet, rrezikohen nga vdekja si pasojë e sëmundjeve dhe urisë nëse nuk ndërmerren veprime urgjente për të zgjidhur këtë problem, thonë nga UNICEF, duke kërkuar 50 për qind të buxhetit të ndihmës për këto vende, raporton Anadolu Agency (AA).

Në një deklaratë, Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët tha se 1,4 milionë nga kjo shifër, të shtrirë në verilindje të Nigerisë, Somali, Sudan dhe Jemen, mund të vdesin nga kequshqyerja vetëm këtë vit si pasojë e thatësirës dhe konfliktit të armatosur që të vazhdon të marrë jetë atje.

Nigeria është shkatërruar nga një kryengritje e cila ka hyrë në vitin e shtatë, me miliona njerëz të zhvendosur nga shtëpitë e tyre, ndërkohë që dhjetëra mijëra janë vrarë.

Somalia, Sudani i Jugut, dhe Jemen po ashtu janë shkatërruar nga konfliktet e armatosura që kanë marrë mijëra jetë, me pasoja të tmerrshme sidomos për gratë dhe fëmijët.

Share Button