Studimi: Shqipëria e fundit, mund t’i plotësojë kushtet për në BE para 2050-s, Maqedonia para 2023

Në një studim të kryer nga profesoresha Tina Freyburg e universitetit të ‘St. Gallen’ shprehet se Shqipëria mund të anëtarësohet në BE para vitit 2050.

Studimi ka të bëjë me çështjet praktike, legale dhe teknike që duhet të plotësojë një vend për tu futur ne BE.

Nga vendet kandidate që synojmë BE-në, Shqipëria, Maqedonia, Mali i Zi, Serbia dhe Turqia, vetëm Maqedonia ka shanse që të plotësojë kushtet për tu anëtarësuar në BE para vitit 2023.

Share Button