Studimi britanik: Alkooli, edhe në dozë të vogël është i dëmshëm për shëndetin

Industria e alkoolit përdor deformimin, mohimin dhe shpërqendrimin për të mashtruar njerëzit rreth rreziqeve të zhvillimit të kancerit nga pirja e pijeve alkoolike, shpesh duke përdorur taktika të ngjashme të përdorura nga industria e duhanit për të mashtruar duhanpirësit, sipas një studimi të ri.

Industria e alkoolit shpesh paraqet marrëdhëniet midis alkoolit dhe kancerit si shumë komplekse, duke nënkuptuar se nuk ka dëshmi të qartë për një lidhje të qëndrueshme, thotë studimi i udhëhequr nga shkencëtarët në Shkollën Londineze të Higjienës dhe Mjekësisë Tropikale (LSHTM) dhe Instituti i Suedisë Karolinska. Strategjitë e tjera përfshijnë mohimin e çdo marrëdhënieje, ose duke thënë në mënyrë të pasaktë se nuk ka rrezik me pijen e kontrolluar, thuhet në këtë studim. Industria gjithashtu kërkon të përmend një gamë të gjerë të faktorëve të tjerë të rrezikut të kancerit të vërtetë dhe potencial në një përpjekje për të paraqitur alkoolin si njërin nga shumë shkaqet, shtoi ai. Ekipi hulumtues pas studimit të së enjtes analizoi informacionin në lidhje me kancerin në faqet e internetit dhe dokumentet e rreth 30 organizatave të industrisë alkoolike anembanë botës në vitin 2016.

Share Button