S’je më interesante Arbana Xharra!

Profesoresha Universitare dhe Zëri i Gruas në Maqedoni Gjyla Çeliku, reagon në profilin e saj në facebook ndaj shpifjeve të Arbana Xharrës për një Shkup të erdoganizuar.

Ajo që mua m’pengon te gratë “e famshme”, është , këta gra kurrë nuk janë marrë me promovimin e grave intelektuale dhe edukimin e grave rurale. Me një edukim të mirfilltë zhduken edhe sektet e ndryshme dhe terrorizmi. Tjetra është shumë e thjeshtë, nëse nuk të pëlqen feja e tjetrit mos e dëmto sepse çdo fe promovon tolerancën dhe humanitetin, mos e dëmto për karrierë dhe famë. Çdo çmim i marrë në dëm të fesë dhe kombit tënd, për mua është çmim i mallkuar. E fundit, kur zhgënjen lexuesin tënd ai as nuk të vlerëson as nuk të voton! Unë 1% intelektualëve botëror kam dëgjuar të shajnë religjionet, kurse me përqindje këta tonët s’dua ti them sepse nuk dua të ofendoj, por janë shumë “karrierista” që e marrin si emancipim nënçmimin e religjioneve. Unë e kam dëgjuar Arbanën në konference në Universitetin e Evropës Juglindore, tamam me një qasje çajtoresh, më erdhi keq sepse absolutisht nuk kishte njohuri për Shkupin dhe sot del publikisht e quan Shkupin Dardan (Kryeqendrën e Dardanisë) vend terrorist dhe të erdoganizu, për të kthyer besimin te lexuesi i saj. Jo e dashur, ti e humbe lexuesin sepse ashtu e fitove, duke i shpërlarë trurin me islamofobinë tënde të shpifur dhe partinë tënde ku ti je sot. Shkupi ka bijë dhe bija që nuk e lenë ta njollosësh ti për interesa personale, ndaj mos u merr me Shkupin por shko merr pak leksione për politikë sepse as për aty s’je …shumë propaganduese pa argumente dhe fjalë sokaqesh, e definoj unë karrierën tënde.

Nuk ke qenë asnjëherë interesante sepse ke luajtur me karta të fëlliqura dhe të shpifura, edhe pse iu ktheve përsëri shpifjeve të fesë për t’u bërë më interesante unë po ta them S’JE MË INTERESANTE!

Share Button